Διακόσμησε με Χρώματα που Περίσσεψαν από την Ανακαίνιση Σπιτιού

Σε πολλές ανακαινίσεις και ειδικά στην ανακαινιση σπιτιου υπάρχουν υλικά τα οποία περισσεύουν και δεν πρόκειται τελικά να χρησιμοποιηθούν. Στο παρακάτω άρθρο θα σας αναλύσουμε με λεπτομέρειες πως αυτά τα υλικά θα χρησιμοποιηθούν για να δώσουν νέο design και στιλ στο ανακαινισμένο σας σπίτι.

Έτσι μιας και όλοι αγαπάμε πολύ περισσότερο τα πράγματα που φτιάχνουμε μόνοι μας από τα αγοραστά, σας έχουμε ένα καταπληκτικό DIY για να στολίσετε τον τοίχο σας. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας πίνακα που θα ταιριάξετε με τα χρώματα της διακόσμησης σας.

Τι Θα Χρειαστείς

Για να το κάνετε θα χρειαστείτε: απορροφητικό χαρτί, λαδομπογιές, διαλυτικό μπογιάς, μια λεκάνη με νερό, μεθυλοκυτταρίνη (χρησιμοποιείται για να πυκνώνει το νερό), στυπτηρία (βοηθάει στην ενίσχυση του χρώματος), σύριγγες, ένα κουτάλι κι ένα μεγάλο πινέλο. Για να μην βυθιστεί το χρώμα σας στο νερό και να παραμείνει στην επιφάνεια, χρησιμοποιήστε λίγη μεθυλοκυτταρίνη για να πυκνώσει το νερό και να μην έχετε πρόβλημα. Αναμείξτε 1/4 φλ. τσαγιού μεθυλοκυτταρίνη με 2 λίτρα νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα για το τέλειο «πυκνό» νερό. Καλό είναι να ανακατεύετε το νερό κάθε 10 λεπτά έτσι ώστε να μην σας δημιουργηθούν σβόλοι στον πάτο της κατσαρόλας. Μετά από μια ώρα ρίξτε το μείγμα στη λεκάνη και είστε έτοιμοι. Για να μην φύγουν τα χρώματα από το χαρτί σας καλό είναι να καλύψετε όλο το χαρτί με λίγη στυπτηρία για να σταθεροποιηθεί η μπογιά. Αυτό που θα φύγει από το χαρτί μόλις το βυθίσετε στο νερό θα είναι το έξτρα χρώμα. Μπορείτε να απλώσετε τη στυπτηρία με ένα μεγάλο πινέλο.

  • Βάλε 1 κ.σ. στυπτηρία σε σκόνη με 1 φλ. τσαγιού νερό και αφού απλώσετε το μείγμα στο χαρτί αφήστε το να στεγνώσει για καμιά ώρα.
  • Σιδερώστε το κανονικά με ένα σίδερο (βάλτε από πάνω μια πετσέτα για να μην καεί το χαρτί) για να είναι τελείως λείο. 

Και οι δύο παραπάνω διαδικασίες θα σας πάρουν λίγο χρόνο καθώς αφού τις κάνετε θα πρέπει να περιμένετε έτσι ώστε και το νερό να είναι έτοιμο και πιο πυκνό και το χαρτί να είναι έτοιμο για να υποδεχτεί την μπογιά.

Τέλος γεμίστε μία άλλη λεκάνη με 5 εκατοστά συμπυκνωμένο νερό και με τις σύριγγες (μια για κάθε χρώμα) προσθέστε μέσα τις λαδομπογιές σε χρώματα της επιλογής σας, αφού πρώτα έχετε βάλει μέσα στο νερό το χαρτί σας. Τώρα είναι η ώρα να γίνετε δημιουργικοί και να αρχίσετε να ζωγραφίζετε πάνω στο χαρτί ανακατεύοντας με το χερούλι του κουταλιού το μείγμα. Αφού τελειώσετε, βουτήξτε το χαρτί πιο βαθιά στο νερό. Αφήστε το μέσα για μερικά δευτερόλεπτα και βγάλτε το. Κρεμάστε κάπου το χαρτί για να στεγνώσει και έπειτα σιδερώστε το και πάλι. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Τολμήστε την παραπάνω αλλαγή στην χρήση των υλικών και δεν θα χάσετε. Περιμένουμε και τα σχόλια παρακάτω.